Studenti třetího věku navštívili výstavu 1. republiky

Redakce 2023-12-05 18:04:03

Louny - V Oblastním muzeu v Lounech je možné navštívit kouzelnou výstavu ,,Žiju v první republice“ složenou z mnoha originálních šatů, klobouků, obuvi a módních doplňků z prvorepublikové doby. Ke zhlédnutí a prolistování je zde i mnoho ročníků dobových časopisů.

Studenti a hlavně studentky Třetího věku knihovny hojně tuto výstavu navštívili v rámci svých studijních oborů a to například ve Vlastivědě či v oboru, který se přímo věnuje městu Louny v době první republiky. Studentky velmi ocenily zasvěcený výklad knihovnice a kurátorky muzea Stanislavy Profousové, díky které byla tato výstava přivezena do Loun.

,,Mnoho z těchto modelů, doplňků a dobových předmětů jistě máte, nebo jste měly doma. Výstava je připomenutím doby, kdy se nejen dbalo na eleganci, ale i na to, aby dané slovo platilo“ řekla k výstavě paní Profousová. Pro studentky, ač dobu samotné první republiky nezažily, to byla velká příležitost ke vzpomínání na dobu mládí, ruční práce i předky. Zároveň se shodly, že v těchto modelech by bylo možné vyrazit do společnosti i dnes.

Lektoři a studenti Třetího věku Městské knihovny v Lounech velmi děkují paní Stanislavě Profousové za pro-vedení výstavou a krásný zážitek.

                                        Jitka Andrlová

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video