Jak na silnice? Vypečeným způsobem!

Jan Vnouček 2012-08-14 00:56:00

Kryry – Unikátním způsobem byl opraven povrch vozovky v Železniční ulici v Kryrech. Kvůli úsporám město zvolilo časově delší, ne tak precizní, ale mnohem levnější metodu rekonstrukce komunikace recyklovaným živičným zbrusem.  Práci pro ni provedla lovosická firma Raeder & Falge.

„Je to v podstatě ruční práce. Kdyby to dělali Finisherem, bylo by to hotové za jeden den a bylo by to rovnější. Ale zase by to nebylo tak vyspádované ke kanálům a stálo by to třikrát víc. Takhle nás ta komunikace vyšla jen asi na 250 000 korun,“ byl s poměrem cena versus kvalita spokojen kryrský starosta Miroslav Brda. Již dříve zde město ve vlastní režii  zrekonstruovalo po obou stranách chodníky.
Stejným způsobem začátkem září plánuje zrenovovat povrchy také v Kostelní ulici a na komunikacích ke garážím na Konírně a pod bývalou restaurací Na růžku. Původně zamýšlená rekonstrukce ulice Hluboká cesta se zatím odkládá, protože se podle starostových slov náhle ozvaly Severočeské vodovody a kanalizace, že se tam příští rok chtějí pustit do generální opravy vodovodu.
Celý proces opravy komunikace firmou Raeder & Falge byl poněkud zdlouhavý, ale jednotlivé fáze na sebe dobře navazovaly. Nejprve se surový recyklát vsypal do recyklátoru, tzv. bagely, kde se za několik minut roztavil. Nakladač ho potom přesypal do termokontejneru, ve kterém byl dopraven na místo určení. V Železniční ulici ho zaměstnanci společnosti pomocí koleček a hrabiček postupně navrstvili na požadovaný úsek. Finální úpravu provedl pracovník s dusadlem. Na snímku srovnává povrch mistr pokládky Alois Boháček. Více s nímku z celého technologického procesu ve fotogalerii na této stránce.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video