Falešné břicho i maska. Lupičovi se pokladní vysmála, stíhala ho policistka v civilu

Redakce 2023-12-12 20:16:02

Chomutov - Ani pečlivá příprava na loupežné přepadení směnárny v chomutovském hypermarketu Globusu nestačila pachateli k úspěšnému provedení této akce.

K přepadení došlo ve čtvrtek kolem půl šesté večer. Pachatel, který se podle pozdějšího zjištění kriminalistů na přepadení měsíce chystal a na místo přišel kompletně zamaskovaný (včetně latexové masky na hlavu, umělého břicha a roušky přes tvář), totiž zřejmě nepočítal s komplikacemi.

Poté, co vstoupil do směnárny, předložil pokladní dopis s požadavkem na vydání několika desítek tisíc euro a výhrůžkou, že pokud mu peníze nevydá a spustí alarm, aktivují se bomby rozmístěné v budově. Na to však žena k jeho překvapení zareagovala tím, že se ho zeptala, jestli si dělá srandu a poté zmáčkla tlačítko alarmu, který se ihned hlasitě rozezněl. Žádné peníze mu nevydala a pachatel se dal na útěk. Pokladní přitom hlasitě křičela, aby ho někdo chytil.

K jeho smůle byla tou dobou zrovna na manikúře hned vedle směnárny mladá policistka v civilu, která měla volno. Když zaslechla, co se děje, neváhala a ihned za pachatelem vyběhla. Dostihla ho u automatických dveří vedoucích ven z objektu hypermarketu a chytla ho rukou za paži. Přitom se mu však podařilo vysmeknout z bundy, která tak policistce zůstala v ruce i s batohem, jenž měl muž na sobě. Jelikož získal náskok, již za ním neběžela a raději ihned volala na linku 158. Pachatelova bunda i batoh díky ní následně skončily v rukou jejích kolegů.

Krátce po oznámení se na místo dostavili policisté včetně okresní výjezdové skupiny, dalších kriminalistů a ředitele územního odboru. Z důvodu možného ohrožení provedli policisté evakuaci přibližně pěti stovek osob (zákazníků i personálu) z celého objektu a následně prostory hypermarketu prohledali, přičemž žádná výbušnina nalezena nebyla.

Mezitím se kriminalistům podařilo zjistit totožnost možného pachatele. Okamžitě předali tuto informaci policejním hlídkám, které vzápětí podezřelého vypátraly a zadržely. Po provedení řady dalších úkonů, jimiž policisté zajistili důkazy, vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 24letého muže z Jirkova. Obvinil ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu šíření poplašné zprávy, za které mu soud v případě prokázání viny může uložit až desetiletý trest odnětí svobody.

Vzhledem k tomu, že podnět vyšetřovatele ke vzetí obviněného muže do vazby nebyl akceptován, bude vyšetřování nadále probíhat na svobodě.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video