Předškolní centrum Hvězdička Postoloprty je místem pro raný rozvoj dětí

Redakce 2023-12-16 04:31:00

Předškolní centrum Hvězdička, neformální předškolní centrum pro děti ze socioekonomicky znevýhodněného prostředí v Postoloprtech funguje úspěšně již třetím rokem. Neformální předškolní zařízení je jedinečným místem pro raný vzdělávací rozvoj dětí. ,,Od roku 2020, kdy bylo centrum založeno, jsme měli tu čest podporovat rozvoj mnoha malých Hvězdiček,“ uvádí zástupci Hvězdičky ze spolku Romano jasnica.


Co mohou rodiče očekávat od Před-školního centra Hvězdička?

Otevřenost pro děti od dvou let věku. Naše centrum je zde pro všechny děti od dvou let až do chvíle, kdy jsou připraveny na přechod do běžné mateřské školy.

Jak mohou své dítě přihlásit?

Přihlašování je flexibilní. Mají možnost přihlásit svého potomka kdykoliv během roku. Pro rodiny je to velmi výhodné, protože si mohou vybrat vhod-ný okamžik pro připojení k naší komunitě.

Jak centrum funguje během prázdnin?

Naše Předškolní centrum Hvězdička nepřerušuje svou činnost během prázdnin. Chápeme, že potřeby rodin jsou nepřetržité, a proto jsme zde pro vaše děti i o prázdninách.

Jak funguje podpora dětí z odlišného sociokulturního prostředí?

V Předškolním centru Hvězdička jsme hrdí na to, že můžeme nabídnout zvláštní podporu dětem z odlišného socio-ekonomicky znevýhodněného prostředí. Chápeme, že každé dítě si zaslouží rovnocenné šance na rozvoj a vzdělání. Máme individuální přístup a inkluzivní vzdělávání. Snažíme se o co nejlepší vzdělávání pro děti. Díky malému kolektivu můžeme praktikovat individuální přístup. Kromě toho, provádíme přípravu dětí na nástup do povinného předškolního vzdělávání a podporujeme inkluzivní vzdělávání prostřednictvím metodiky Dobrého začátku.

Umožňuje centrum individuální přístup? Jaká je spolupráce s rodinami?

Individuální přístup při adaptaci je samozřejmý. Chápeme, že pro dítě může být obtížné přizpůsobit se nové-mu prostředí. Proto nabízíme individuální přístup při adaptaci dítěte na nové situace a prostředí. Spolupracujeme s rodiči formou terénní práce a pomáháme jim řešit otázky a záležitosti týkající se výchovy a vzdělávání jejich dětí. V centru Hvězdička máme pro rodiče dveře otevřené a vítáme jejich aktivní účast.

Kde o vás rodiče najdou více informací?

Pokud mají zájem o Předškolní centrum Hvězdička nebo potřebují více informací, mohou nás pro potřebné informace kontaktovat, my jim je rádi poskytneme. Sledovat nás na mohou na naší facebookové stránce ,,Předškolní klub Hvězdička“, kde sdílíme novinky, fotografie a další zajímavosti týkající se našeho centra. Jsme nadšeni, že můžeme být součástí dětských let a přispět k jejich vzdělávání a rozvoji. Věříme, že společným úsilím a solidaritou můžeme vytvořit lepší a spravedlivější budoucnost pro naše děti, bez ohledu na jejich sociální pozadí. Vaše Hvězdičky jsou pro nás všechny důležité, a jsme tu, abychom jim pomohli začít svou vzdělávací cestu s důstojností a nadějí. (roj)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video