Koupí Chomutov Admirál? V prosinci to neprošlo

j.rodling 2023-12-21 07:12:00

Chomutov - Známý noční podnik a diskotéka Admirál je na prodej. Zájem mělo i město Chomutov, ale nakonec z koupi protentokrát vycouvalo.

Zastupitelé a zastupitelky o možné koupi jednali minulý týden. Z rady města, která to řešila předtím, šlo jasné zadání: Doporučujeme schválit záměr výkupu objektu.

Na jednání zastupitelstva primátor Marek Hrabáč uvedl, že by šlo o souhlas k tomu, aby město mohlo vyjednávat s prodávajícími o ceně a dalších podmínkách. „Chtěli jsme vědět, jestli v jednáních pokračovat nebo je zastavit. Na jedné straně by to byl prostor pro seniory, kteří bydlí v Merkuru, scelil by se městský majetek a eliminovali bychom potíže, které plynou z provozu diskotéky. Na druhé straně je otázkou cena,“ uvedl primátor.

„I schválení záměru koupě považujeme za mimořádně rizikové,“ uvedl předseda opozičního klubu PRO Chomutov Marian Bystroń. Ještě před jednáním PRO Chomutov uvedlo, že případný nákup považuje za zbytečný a za vyhazování městských peněz.

Budovu vlastní společnosti Familia Admi, která patří z poloviny Václavu Kordulíkovi a z poloviny Danielovi Borovičkovi. Společnost nabídla budovu za cenu 40 milionů korun s tím, že bysi po třicet let nechala v užívání prostor současné pivnice v dolní části budovy. Uvedli také, že se nebrání další diskuzi o podmínkách prodeje.

Admirál stojí mezi rodinnými domy a paneláky v ulici Bezručova nedaleko Bezručova údolí. Využívaný je jako restaurace s terasou a zahradní restaurací, bar, disco club a zmíněná pivnice.

K možnému odkupu se vyjádřily městské organizace. Podle Sociálních služeb Chomutov, které provozují Merkur, by budovu mohl využívat Klub seniorů. Klienti se totiž scházejí v jídelně domu pečovatelskou službou Merkur v sousedící výškové budově zatím jen omezeně. To by se mohlo díky Admirálu změnit. Ve velkém sálu by bylo možné pořádat oslavy, v dalších prostorách může vzniknout klubovna, herna a posilovna. Přestěhovaly by se tam také kanceláře a šatny zaměstnanců, čímž by se uvolnily dvě garsonky.

Koupi se nebrání ani Chomutovská bytová a odbor rozvoje a investic. Ten výkup doporučuje, aby si město zachovalo kontrolu nad jeho využitím vzhledem k tomu, že Admirál sousedí s Merkurem a je zasazený do obytné čtvrti.

Chomutovští radní doporučili zastupitelům, aby záměr výkupu schválili. Na samotném zasedání se ale nenašla většina hlasů, neprošel protinávrh PRO Chomutov na zamítnutí, ale ani původní návrh na schválení.

Napsal(a): j.rodling

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video