Moderně vybavené sanitky zjednoduší práci záchranářům

Redakce 2024-01-01 17:38:00

Region - Dalšími jedenácti vozidly pro zabezpečení přednemocniční neodkladné péče se může pyšnit Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje. Sanitní vozy byly představeny také radnímu pro zdravotnictví Radimu Laiblovi.


Deset sanitních vozidel ZZS a jedno zdravotnické vozidlo bude k dispozici záchranářům v Ústí, Děčíně, Jirkově, Lovosicích, Litvínově či Úštěku. ,,Nová a moderní sanitní vozidla jsou vybavena základní zástavbou ZZS, transportní technikou včetně nosítek s vyšší nosností, spojovými a mobilními prostředky jakými jsou například navigace, kamery do vozidel či radiostanice, které umožní také využití výpočetní techniky při zpracování zdravotnické dokumentace,“ uvedl Prokop Voleník, tiskový mluvčí ZZS ÚK.

V tuto chvíli čítá vozový park ZZS ÚK 119 vozů. „Snažíme se plnit naši dohodu a každým rokem obnovovat de-set procent vozového parku záchranky. To se zatím daří. Vždy záleží na tom, jak budeme úspěšní z hlediska evropských dotací. Zbytek se pak snažíme zajistit my, jakožto kraj, v rámci rozpočtu,“ uvedl radní pro zdravotnictví Radim Laibl.

Všech deset sanitních vozidel ZZS VW Transporter T6 4motion bylo pořízeno z projektu: „Pořízení sanitních vozidel ZZS – druhá část“, jenž je spolufinancován z prostředků EU se spolu-účastí z fondu investic ZZS Ústeckého kraje. Zbylé zdravotnické vozidlo bylo pořízeno z fondu investic ZZS ÚK. (krú)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video