Den se svatým Hubertem v Postoloprtech

Redakce 2023-12-28 20:45:00

,,Již delší dobu jsme nosili v hlavě projekt související s naším zámkem v Postoloprtech a myslivostí. Všechno má svůj čas, a právě letos, v roce 100. výročí založení Českomoravské myslivecké jednoty, jsme jako spolek Porta Apostolorum začali celou myšlenku uskutečňovat společně s osloveným Mysliveckým spolkem Postoloprty a malířem a postoloprtským rodákem panem Václavem Nasvětilem,“ uvedli zástupci spolku.

Celá akce se zdařila a již nyní spolek Apostolorum ví, že ji za rok zopakuje, jistě i o něco vylepší. ,,Však to znáte, plno nápadů nelze realizovat hned, anebo vás napadnou až posléze. Rádi bychom společně s myslivci ukázali veřejnosti to, co se za myslivostí skrývá, kolik je to práce, znalostí a nadšení lidí, kteří milují přírodu a mnoho o ní i vědí. Jako správní hospodáři musejí. Pro laiky je myslivec tím, kdo jde s flintou na ubohá zvířátka, ale tak to opravdu není, to je až to poslední po mnoha hodinách usilovné práce. Navíc lov má tolik podmínek a omezení, že opravdu není možné ,,jen střílet“. A právě s tím bychom chtěli veřejnost postupně také seznámit. Plánů je mnoho, a je i na vás, našich divácích a příznivcích, zda se nám to podaří,“ přiblížili své myšlenky na druhý ročník.

Po průvodu, koncertě a slavnosti Svatého Huberta (zpěv a hudba Doupovských slivoňů, mše celebrovaná p. Radimem Vondráčkem) v kostele oslava i pro veřejnost pokračovala ve dvorku KZMP a v kinosále občerstvením, povídáním si, hudbou (Valdštejnovi trubači) a nakonec i oblíbeným filmem Slavnosti sněženek. ,,Věříme, že příští rok bude slavnost ještě zajímavější, protože příroda nám nabízí nekonečné možnosti. A proto oslavou Svatého Huberta spojujme hudbu a lovectví společným ,,Hudbě a lovu zdar“!,“ řekli zástupci spolku. (poa)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video