Okresní přebory stolního tenisu vyhrál Václav Soutner

Jaroslav Průša 2024-01-08 12:40:38

Údlice – V údlické sportovní hale se konaly první sobotu nového roku okresní přebory ve stolním tenisu. Titul ve dvouhře si po roce opět vybojoval Václav Soutner z Baníku Březenecká. Ženský titul si odvezla Eliška Demjanová z KST Jirkov a ve čtyřhře byla nejlepší dvojice Michal Malý a Jan Sučík z Baníku Březenecká.

Ženskou soutěž si zahrálo šest stolních tenistek. Ve finále porazila Eliška Demjanová svou oddílovou kolegyni Sabinu Kuželovou, třetí skončila Marina Pichová také z KST Jirkov.

Do mužské části přeborů se zaregistrovalo čtyřicet hráčů. Hráči byli rozlosovaní do osmi skupin po pěti tenistech podle výkonosti. Do vyřazovací části z každé skupiny postupovali dva nejlepší. Podle očekávání se do čtvrtfinále probojovali hráči dvou nejlepších okresních oddílů Baníku Březenecká a KST Jirkov. Aktuálně lepší formu prokázali hráči Baníku Březenecká. Ve čtvrtfinále postupně uspěl Václav Soutner, když porazil Michala Dännera z KST Jirkov. Postup si zajistil i Martin Hofmann mladší ze stejného oddílu, když vyřadil Petra Veselého z Jirkova, dalším úspěšným čtvrtfinalistou se stal také hráč Baníku Michal Malý, když po pětisetovém boji zdolal Luďka Kotrbu z KST Jirkov. Jediný z jirkovských hráčů postoupil do semifinále Vojtěch Průša, který si poradil bez ztráty setu s Janem Sučíkem z Březenecké.

V prvním semifinále mužské dvouhry porazil Martin Hofmann Vojtěcha Průšu bez ztráty setu a Václav Soutner si obdobně poradil s Michalem Malým. Finále přineslo dramatický souboj. Soutner vybojoval první set, ale Hofmann zápas otočil. Jenže Soutner vyrovnal a v rozhodujícím pátém setu těsně zvítězil. O třetí místo se v turnaji podělili Malý a Průša.

Na obhajobu klubu KST Jirkov je třeba uvést, že se turnaje nezúčastnili tři jeho top hráči a to Jiří Šmucr, Miroslav Hrnčál a Ladislav Krejčí. Při jejich účasti by byl turnaj určitě ještě zajímavější. Ve čtyřhře skončila na druhém místě dvojice Václav Soutner-Martin Hofmann z Březenecké. O třetí místo se podělili dvojice Vojtěch Průša-Petr Veselý z KST Jirkov a Jáchym Pail z Baníku a Michal Dänner z KST Jirkov.

Foto: Jaroslav Průša 

Napsal(a): Jaroslav Průša

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video