Lounské vábení začíná. Láká na lampiony, ohňostroj i Wohnouty

Redakce 2012-08-17 00:03:00

Louny – Ode dneška až do neděle proběhnou oblíbené kulturně-zábavné městské slavnosti LETNÍ LOUNSKÉ VÁBENÍ. Tradičně jsou lounské oslavy rozděleny do tří dnů. Slavnostní zahájení proběhne dnes, tedy v pátek v 18 hodin na hlavní hudební scéně, na Mírovém náměstí v Lounech. Akci zahájí starosta města Radovan Šabata společně se svými protějšky ze zahraničních partnerských měst. Hlavním hudebním lákadlem bude skupina Wohnout, která se představí od 22.30 hod. a bezesporu oblíbený lampiónový průvod, zakončený slavnostním ohňostrojem u řeky Ohře.

V sobotu, v pravé poledne, je naplánován start závodu dračích lodí na řece Ohři u veslařského klubu. Každým rokem se zvyšuje účast jak z řad posádek, tak z řad diváků, kteří aplaudují a fandí z okolního prostředí veslařského klubu. Jedná se o jednu z nejoblíbenějších událostí v programu slavností a nejinak tomu bude jistě i letos.
Večer se pak návštěvníci mohou těšit na účastnici poslední řady Superstar Alžbětu Kolečkářovou a skupinu Gipsy.cz, kteří vystoupí na hlavní hudební scéně. Na rockové scéně, která se letos uskuteční v areálu restaurace Stromovka, se představí skupiny Krausberry a Abraxas a další. Na tradiční folk & country scéně, v amfiteátru lounského výstaviště, vystoupí mimo jiné Ivan Mládek & Banjoband.
Vrcholem sobotního programu je Oslava řeky Ohře – kulturní program na řece Ohři osvětlený loučemi a lampiony.
V neděli se soustředí program především na výstaviště – rybářské závody, tradiční voříškiáda, fotbalový turnaj, další sportovní utkání. Ve 14.00 se představí D. A. Bezevšeho a Roman Skamene v divadelní hře o událostech roku 1813. Snad se v letošním ročníku podaří akce vypouštění nebeských luceren, která bohužel byla minulý rok kvůli nepřízni počasí zrušena. Poté co přítomní v 21.00 hod. vypustí lucerničky do nebes, se uskuteční poslední představení letošního 9. ročníku Letního lounského vábení a to filmové ztvárnění muzikálu Vlasy v amfiteátru lounského výstaviště. Po celou dobu konání Letního lounského vábení budou otevřeny historické uličky okolo chrámu sv. Mikuláše a spodní část Katovské uličky. Podrobný program naleznete na oficiálních webových stránkách této akce – www.lounskevabeni.cz

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video