Revitalizace Havlíčkova náměstí. Město hledá zhotovitele projektové dokumentace

Hedvika Mašková 2024-02-01 13:40:00

Veřejnou zakázku na vypracování projektové dokumentace, která bude řešit revitalizaci veřejného prostoru Havlíčkova náměstí v Žatci, vypsalo město Žatec začátkem měsíce. Zhotovitel by měl být znám na konci února. Ihned po podpisu smlouvy se předpokládá, že bude činnost zahájena.

Do projektu by mělo být zapracováno několik kritérií. V centru žateckého Podměstí bude zachována urbanistická koncepce prostoru. Dojít by ovšem mělo k opravě a výměně stávajících zpevněných ploch včetně konstrukčních vrstev. Zelené plochy budou tvarově zachovány, dojde zároveň k odstranění neperspektivních dřevin a úpravě travnatých ploch na převážně pobytové trávníky. Stávající terénní nerovnosti budou zachovány (lze doplnit o vytěženou zeminu) a zkulturněny pro pobytové trávníky.

Havlíčkovo náměstí se v minulosti pyšnilo fungujícími vodními prvky, které by měly být opět obnoveny. Vodní prvek bude nejen obnoven, ale zároveň bude zpřístupněn veřejnosti (návaznost na pobytové trávníky). Nově bude řešen jako prostorové ,,mlhoviště” s pochůznou plochou s mělkým vodním filmem a vícečetnými zapuštěnými tryskami. Odvodnění zpevněných ploch bude navrženo nově s důrazem na lokální zásak dešťových vod.

Dále dojde k obnově a doplnění městského mobiliáře a osazení veřejného a parkového osvětlení.

Havlíčkovo náměstí by mohlo v budoucnosti sloužit také ke konání kulturních akcí pod širým nebem. V rámci plánované rekonstrukce budou proto do dlažby integrovány elektrické zásuvky.   

Foto: Město Žatec

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video