Nádražní galerie v Chomutově představuje básníka

Redakce 2024-01-30 09:33:52

Chomutov - Chomutovská nádražní galerie představuje básnického debutanta Tomáše Šidla a ilustrace chomutovské Veroniky Roubínkové.

Tomáš Šidlo je z Jirkova, rodák z Krušnohoří, píše od chvíle, co se psát naučil. Mnoho sešitů a bloků se ztratilo. Některé skončily v kamnech. Právě díky Krušným horám přežil, co následovalo - pocit neustálého ústupu. Kdykoli se totiž s rodiči zabydleli, už se místo jeho domova bouralo. Od starého Mostu přes Dřínov, Albrechtice atd. A právě jen díky Krušným horám, o které se už jako kluk opřel, dokázal přežít ničení zdejší krajiny a marast v hlavách lidí. Veronika je místní ilustrátorka, tatérka a grafička, která se rozhodla ilustrovat básně na místě a pod dojmem textů. „Nikdy jsem se neodvážil svá slova veřejně prezentovat a budu moc rád, když alespoň pár slov pomůže někomu mít rád tento kraj a řekne mu „domov“, říká básník. Výstava je k zhlédnutí do 31. března 2024.

Foto: Miloš Štáfek

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video