Šachisté z Montessori postupují na Mistrovství ČR

Redakce 2024-02-17 23:09:38

Louny - První únorový den proběhlo v Chlumci krajské kolo Přeboru školních družstev v šachu. 46 týmů postoupivších z okresních kol, soutěžilo ve třech kategoriích (I. stupeň ZŠ, II. stupeň ZŠ a příslušných ročníků víceletých gymnázií a Střední školy).

 Své zástupce měl v jednotlivých turnajích i náš region. Z nich se nejlépe vedlo družstvo ZŠ a MŠ Montessori Louny v kategorii I. stupeň ZŠ. Družstvo ve složení Adam Antonec, Marek Šuňovský, Martin a Sandra Gajdáčovi obsadilo druhé místo, jen o půl bodu za celkovým vítězem. Sandra byla navíc vyhlášena nejlepší hráčkou na čtvrté šachovnici, když vyhrála všech sedm svých partií. Odměnou pro tým, kromě poháru a medailí, je postup na republikové mistrovství školních družstev, které proběhne ve dnech 24. Až 26. června ve Zlíně.

Výsledky dalších zástupců našeho regionu: Gymnázium Louny A – 6. mí-sto; OA a SOŠ Louny – 12. místo; Gymnázium Louny B – 14. místo; ZŠ Komenského alej Žatec – 15. místo; ZŠ P. Bezruče Žatec – 17. místo; ZŠ Školní Louny – 20. místo. foto, text: (ulr)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video