Maturanti navštívili Českou televizi

Redakce 2024-03-10 05:47:00

Maturitní ročník čtyřletého lounského gymnázia navštívili poslední únorové pondělí Českou televizi. Pod dozorem paní profesorky Pletichové a pana profesora Zákutného jsme byli v Praze už okolo dvanácté hodiny. Městskou hromadnou dopravou jsme se přesunuli na Kavčí hory k budově ČT a v jednu hodinu začala naše exkurze.

Paní průvodkyně nám nejdříve představila historii budovy a zavedla nás do šaten, kam jsme si odložili své věci. Poté jsme se přesunuli spletitými chodbami do odzvučené místnosti, určené pro návštěvníky. Zde jsme měli možnost vyzkoušet si, jaké to je být před i za kamerou. Protože byly současně k dispozici různé rekvizity, někteří z nás se doslova vyřádili. Naskytl se nám také pohled do historie televize a televizního vysílání u nás. Exkurze pokračovala návštěvou filmových studií, kde jsme si prohlédli zákulisí natáčení reportáží a televizních pořadů. Zajímavostí bylo probíhající natáčení dětského pořadu Kouzelná školka, kterého jsme byli svědky, nebo zákulisí oblíbeného pořadu Sama doma. Během přesunů mezi studii byly na chodbách k vidění také vystavené rekvizity filmových postav či zmenšený model celého komplexu budov ČT. Prohléhnout jsme si mohli i sklady se stále používanými rekvizitami či sály pro natáčení v přímém přenosu.

Po rozloučení s paní průvodkyní někteří z nás pokračovali do galerie ČT, kde je možnost zakoupit suvenýry, někteří už se naopak vydali domů.

Exkurze na nás z mého pohledu udělala velký dojem a zaujala zejména ty spolužáky, kteří plánují po střední škole studovat či pracovat v oblasti komunikačních a sdělovacích prostředků. Samozřejmě i pro nás ostatní byla velmi zajímavá a poučná a myslím, že většina z nás Českou televizi nenavštívila naposledy. Dny otevřených dveří k tomu vybízejí…

            Natálie Dornová 4.A4, Gymnázium V. Hlavatého Louny

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video