Urgentní příjem ve fázi projektu. Město chce na jeho stavbu zažádat o dotaci

Hedvika Mašková 2024-03-19 11:38:00

V areálu Nemocnice Žatec se plánují investice za miliardy korun, které vycházejí z generelu rozvoje vytvořeného až do roku 2040. Kromě rekonstrukce a dostavby budovy následné péče, o níž jsme již informovali, je v plánu výstavba urgentního příjmu, který bude navazovat na stávající chirurgické oddělení. Do budovy bude směřovaná veškerá primární pomoc pacientům, včetně zobrazovacích technik.

,,Urgentní příjem Nemocnice Žatec se projektuje. V květnu bychom chtěli mít stavební povolení. Chceme rovněž zažádat o dotaci, konkrétně jde o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR, jehož vypsání je naplánováno na letošní červen. Snad to vše tak bude,“ sdělil našim novinám starosta města Žatce Radim Laibl.

Objekt budovy urgentního příjmu by měl být tvarem jednoduchý kvádr se zastřešením prostoru příjezdu sanitek a příchodu pacientů. Je navržen jako samostatné specializované pracoviště poskytující akutní lůžkovou péči s nepřetržitým provozem 24 hodin denně po sedm dní v týdnu. Bude zajišťovat příjem a poskytování akutní intenzivní lůžkové péče a akutní specializované ambulantní péče pacientům s náhle vzniklým závažným postižením zdraví, pacientům v přímém ohrožení života a také pacientům s náhlou změnou zdravotního stavu. Bude určen pro pacienty transportované do zdravotnického zařízení zdravotnickou záchrannou službou i pro pacienty s akutním zdravotním problémem, kteří přicházejí sami nebo s doprovodem.

Příjmovou část bude tvořit samostatný vstup pro pacienty a samostatný vstup pro sanitní vozy a zdravotnickou záchrannou službu. Součástí vstupu bude prostor pro očistu pacientů na lůžku. Kontaktním místem bude navazující recepce, jejíž funkcí bude dále třídění pacientů. K recepci bude přiléhat čekárna a chodba propojující urgentní příjem se stávajícími prostory nemocnice.

Lůžková kapacita urgentního příjmu bude pět plně monitorovaných lůžek.

,,Žatecká nemocnice již třetím rokem provozuje a má nasmlouván se všemi zdravotními pojišťovnami urgentní příjem. Jedná se o výkony odbornosti 719, jako je triáž pacientů, klinické vyšetření urgentním lékařem nebo péče o nemocného na expektačním lůžku. Všechny zdravotní pojišťovny na základě úhradové vyhlášky bonifikují urgentní příjem, pokud nemocnice provozuje souběžně i lékařskou pohotovostní službu,” vysvětlil ředitel Nemocnice Žatec Martin Sloup. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video