Turistická sezóna v Žatci zahájena. Tento rok by měl být co do počtu turistů rekordní

Hedvika Mašková 2024-04-15 13:00:00

Důležitým datem pro naše město byla uplynulá sobota, kdy byla zahájena turistická sezóna. O té se předpokládá, že bude oproti rokům minulým zcela odlišná. Půjde totiž o první turistickou sezónu po zapsání Žatce a krajiny žateckého chmele na prestižní seznam UNESCO.

Symbolické slavnostní otevření sezóny proběhlo u chmelového majáku na náměstí Prokopa Velkého za účasti vedení města, Žateckých trubačů a Chmelobrany Žatec.

,,Přeji, aby se letošní turistická sezóna vydařila. Věříme, že turistů bude oproti loňskému roku o něco více,” řekl minulou sobotu při zahájení turistické sezóny v Žatci starosta města Radim Laibl a doplnil: ,,Začali jsme spolupracovat s Národním technickým muzeem, což bude dnes ostatně vidět také na hlavním vlakovém nádraží těsně před polednem, kdy přijede zrekonstruovaná parní lokomotiva, takzvaná ,,Ušatá”, a přiveze k nám do Žatce vzácnou ministerskou návštěvu. Zároveň věřím, že co nejdříve začneme spolupracovat i s Národním zemědělským muzeem, protože kde jinde by muzeum mělo působit než u nás v Žatci. Věřím, že se vám turistické cíle, které přes zimu spaly, budou líbit. Některé jsou nové, jako například žatecká synagoga, za kterou jsme velmi rádi. Držíme palce sami sobě navzájem a věříme, že společně posuneme Žatec tam, kam si všichni myslíme, že patří.”

Po celý den byly pro zájemce otevřeny žatecké památky za poloviční vstupné. Navštívit bylo možné Muzeum pivovarnictví Žatecka, Mederův dům, Radniční věž s expozicí, Muzeum Homolupulů, Křížovu vilu, Chmelařské muzeum, Synagogu, Přírodovědné centrum Věda na kouli, Jedovou chýši, Galerii U Radnice, Retro Computer muzeum, Regionální muzeum K. A. Polánka nebo Chrám Chmele a Piva.     


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video