Den otevřených dveří na Základní škole Komenského alej v Žatci se povedl

Hedvika Mašková 2024-04-16 13:15:00

Den otevřených dveří na Základní škole Komenského alej v Žatci proběhl předminulé úterý ve vnitřních i venkovních prostorách školy. Návštěvníci z řad rodičů, dětí i mateřských škol navštívili výuku v jednotlivých třídách. Žáci a učitelé si pro ně připravili pohoštění v kuchyňce, konzultace, tvoření v dílnách, pokusy s fyzikou a chemií i robotiku v učebně informatiky. V čítárně pak měli žáci připravené pro všechny zájemce vystoupení. Veliký úspěch měl také jarmark, kde bylo možné za symbolické ceny zakoupit výrobky od žáků školy. Na výběr zde byly především jarní a velikonoční dekorace, jako byly zápichy, osení, záložky do knih, kraslice, věnce a další.

,,Na letošním jarmarku se vybralo 23 300 korun a na loňském 18 tisíc. Peníze se dají dohromady a budou sloužit k zakoupení barev na malbu herních prvků na školní dvůr - skákací panák, ruka-noha a podobně. Využívat je budou školní družiny, děti při velké přestávce a některé budou vhodné i do výuky, jako třeba číselná řada nebo abeceda. Ztvárnění se zhostí výtvarnice z Kadaně,” vysvětlila učitelka Jana Karasová.

,,Moc se nám na dni otevřených dveří líbilo – pěkné třídy i kulturní program v čítárně. Mohly jsme si prohlédnout i nové učebny, kuchyni v moderním provedení a ve veselých barvách i ochutnat dobroty, které byly připravené. Nahlédly jsme do družiny i venkovních prostor kolem školy. Prezentace ze strany učitelů a studentů, kteří nás doprovázeli, byla skvělá. Jsme rády, že naše Anička chodí do tak krásné školy,“ byly nadšené maminka žákyně 1. A Aničky Cao paní Sofie a teta Hanka, která se do školy zase podívala po dlouhé době. Kdysi se zde učily také její děti.    

Foto: archiv ZŠ

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video