V Mládežnické ulici v Žatci budou nové chodníky i parkovací stání

Hedvika Mašková 2024-04-23 11:09:00

Nové chodníky, parkovací stání i veřejné osvětlení čekají ještě letos obyvatele ulice Mládežnická. Veřejnou zakázku na rekonstrukci chodníků vyhrála za nejnižší nabízenou cenu firma z regionu STAVKOM Veletice.

,,Pokud nebudou v rámci výběrového řízení podány námitky, tak se předpokládá se zahájením v květnu a dokončením rekonstrukce v srpnu letošního roku,” prozradil nám Marek Pataky z odboru rozvoje města.

Předmětem zakázky jsou stavební práce spočívající v opravě stávajících chodníků v ulici Mládežnická. Součástí oprav bude i úprava nevyhovujících stávajících parkovacích stání před čp. 2734-2731.

Úprava parkovacích stání je navržena v jednosměrné části ulice. Stávající šikmá parkovací místa jsou nevyhovujících rozměrů. Upravena budou posunutím komunikace a zúžením chodníku. Součástí nového řešení je i doplnění podélných parkovacích stání, a to ve volných zelených plochách podél stávajících komunikací.

Rekonstrukce se dotkne také části veřejného osvětlení (výměna stožárů, svítidel a kabelových rozvodů), které bude zároveň nutné posunout mimo upravované plochy.                                    

Foto: Google Maps

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video