Den recyklace v lounském parku děti vzdělával i bavil

Redakce 2024-04-20 09:33:00

Louny - Den recyklace proběhl v lounském parku a byl letošní novinkou, kterou uspořádala Mateřská škola Kpt. Nálepky Louny pro všechny mateřské školy v Lounech.


Akce, která se konala u příležitosti Mezinárodního dne Recyklace, který připadá na 18. března, přilákala na 540 dětí z lounských mateřských škol. ,,Počasí nám tentokrát přálo a atmosféra byla plná radosti a nadšení. Děti se zapojily do různých aktivit zaměřených na vzdělávání o recyklaci a och-raně životního prostředí. Připraveno bylo deset stanovišť s environmentální tématikou. Děti společně se svými učitelkami zkoumaly, jak správně třídit odpad, a učily se o důležitosti recyklace pro udržitelnost planety,“ přiblížila Den recyklace Kamila Tišáková, ředitelka pořadatelské MŠ Kpt. Nálepky. Součástí akce byla také tvorba vlastní-ho recyklovaného papíru. Celá třída si mohla na památku odnést domů originální dřevěnou vkládací hru, každé dítě pak medaili a další ceny, které budou Den recyklace připomínat.

Vrcholem akce byl taneček s ledním medvědem a Divadlem VeTři - Míšou Doležalovou a Vlastíkem Vébrem, kteří děti provázeli celým dopolednem. ,,Pro předškoláky byla připravena zábavná přednáška v Pavilonu Josefa Fouska na téma recyklace, kterou vedla Veronika Koskubová, energetický manager města Louny. Organizátoři akce doufají, že podobné události budou i nadále inspirací pro děti k tomu, aby si vážily přírody a přispívaly k ochraně naší planety a těšíme se na příští společné akce,“ dodala Karolína Homonai z Městské knihovny Louny.

Spolupráce MŠ Kpt. Nálepky probíhala s Městskou knihovnou Louny, Technickými službami města Louny, studenty Gymnázia Louny, Obchodní akademie Louny a SpgŠ Most, kteří zajišťovali pomoc při organizování jednotlivých úkolů. (tih)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video