Radnice má pro zájemce ještě 350 kompostérů ze sedmi set

Redakce 2024-04-23 08:41:00

Louny - Zlepšit kvalitu úrody na zahrádce, a ještě ušetřit peníze městskému rozpočtu mohou nejen majitelé rodinných domů či zahrádkáři kompostováním bioodpadu. Radnice pro ně přichystala kompostéry zdarma dostupné po vyplnění žádosti.


„O kompostér mohou zažádat majitelé rodinných domků, zahrádkáři, ale také SVJ či příspěvkové organizace. Jediné, co je získání kompostéru stojí, je čas a energie na sepsání žádosti a její doručení na městský úřad. Kompostéry jsou k dispozici zdarma až do vyčerpání kapacit,“ pobízí mluvčí Loun Marcel Mihalik.

Formulář žádosti o kompostér je dostupný na webu města, kam je nutné žádost podat. Po jejím schválení kontaktuje zájemce příslušný zaměstnanec a předá další podrobnosti. K vyzvednutí kompostéru dochází v areálu Technické správy města Louny v Poděbradově ulici.

„Aktuálně máme stále ještě zhruba 350 kompostérů a ty čekají na své žadatele,“ vyzívá vedoucí odboru komunitního rozvoje a participace Petra Kotková, a pokračuje: „Bohužel musím konstatovat, že příjmy z poplatků nám nepokryjí veškeré výdaje na svoz a likvidaci odpadu. V loňském roce naše odpadové hospodářství skončilo ve ztrátě přes čtrnáct milionů korun. A to především kvůli vysokým poplatkům za skládkování, které se každoročně zvyšují.“

Zpracování odpadu stojí město Louny stále více peněz. Pokud bioodpad zkompostujete, neskončí v popelnici na směsný odpad a poté na skládce. Ušetřené finanční prostředky pak lze investovat například do kultury a sportu, výsadby zeleně apod. (mim)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video