Urgentní příjem v novém pavilonu chomutovské nemocnice už funguje

Redakce 2024-04-23 15:15:47

Chomutov - Nově zbudovaný urgentní příjem v pondělí v šest hodin ráno otevřel dveře prvním pacientům v nemocnici Chomutov.

Pavilon slavnostně otevřela Krajská zdravotní za účasti zástupců vedení Ústeckého kraje 25. března, poslední měsíc se do něj stěhovala jednotlivá oddělení, samotný urgentní příjem svůj provoz zahájil 22. dubna 2024.

Na urgentní příjem se pacienti dostanou dvojím způsobem. Část je vyhrazena příjmu pacientů dovezených zdravotnickou záchrannou službou, opačná strana budovy je určena pacientům, kteří přijdou tzv. po svých. Nová budova chomutovské nemocnice má dva vchody. Z Beethovenovy ulice do ní budou směřovat sanity a z Edisonovy ulice mají přicházet pacienti, kteří dorazili s akutními potížemi po vlastní ose.

Základní filozofií urgentního příjmu je, že pacienti se dostanou v nemocnici na jedno místo, a to bez ohledu na závažnost pacientova stavu, odsud je zdravotnický personál posílá na příslušná oddělení, případně je na místě vyšetří a rovnou přivolá odborného lékaře. Centrální urgentní příjem zásadním způsobem zlepšuje příjem pacientů a rychlost poskytované péče. V posledním měsíci Krajská zdravotní otevřela dva zcela nové pavilony s urgentními příjmy – v Chomutově a druhý v Děčíně, kde zdravotnické pracoviště otevře brány pro veřejnost 2. května.

Celkové náklady na nový pavilon přesáhly 880 milionů korun, na čemž se částkou 150 milionů korun podílela dotace z Evropských fondů – konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu a nejvyšší část byla kryta investiční podporou Ústeckého kraje a investičním úvěrem od Komerční banky, který si vzala Krajská zdravotní pro zajištění svých investičních plánů.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video