Místo ohňostroje videomapping. Novoroční oslavy v Žatci budou probíhat moderněji

Hedvika Mašková 2024-05-02 12:56:00

Řada měst České republiky již upouští od silvestrovských ohňostrojů. Ani v Žatci se po covidových rocích tradice světelných show neobnovila. Nyní přichází město s novým nápadem, jak oslavy nového roku pojmout. Po vzoru jiných větších měst by příští rok v lednu měl na náměstí Svobody proběhnout videomapping, tedy umělecká projekce na fasády budov. Rada města schválila předminulý týden zahájení výběrového řízení na tuto zakázku.

,,S nápadem na novoroční videomapping jsem přišel já. Chtěl jsem udělat změnu a místo ohňostroje pojmout oslavy nového roku moderněji a využít k tomu moderní technologii. Výhodou této technologie je možnost neformálního vzdělávání formou laserové projekce a zároveň využít vizuálního zážitku z projekce,” vysvětlil našim novinám žatecký místostarosta Pavel Pintr a doplnil: ,,Videomapping by měl probíhat na náměstí Svobody před radnicí. Projekce by měla být na radnici. Tématem projekce bude historie města Žatce do současnosti, včetně vstupu do UNESCO. Projekce by měla být první nebo druhý víkend v novém roce. Tedy nebude o Silvestra nebo na Nový rok. Spousta Žatečáků je i mimo město, rozhodli jsme proto posunout projekci na leden 2025.”

Na kolik peněz město poutavá show vyjde, se zatím neví. Předpokládá se, že cena bude vyšší než za ohňostroj.

,,Cena projekce vzejde z výběrového řízení. Obecně je videomapping dražší než ohňostroj. Na druhou stranu umožňuje jiný audiovizuální zážitek. Součástí ceny je tvorba videomappingu (projekce) a pak samostatná technická příprava,” ozřejmil nám závěrem Pavel Pintr.

Komentáře

Nabídky práce

VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ SESTRA - Domov pro seniory Podbořany

POŽADUJEME: vzdělánÍ zdravotnického směru NABÍZÍME: pracovní poměr na plný úvazek a dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou * finanční ohodnocení dle platných platových tarifů (10. platová třída/délka praxe) pro zdravotníky vč. zvláštního příplatku, příplatku za práci o víkendu a svátcích + odměny * 5 týdnů dovolené * příspěvek na dovolenou * příspěvek na penzijní pojištění * příspěvek na stravování * příspěvek na vitamíny a očkování * možnost dalšího vzdělávání. NÁSTUP IHNED
Tel.: 733714024
WWW: https://www.domovpodborany.cz/
E-mail: sulcova@domovpodbořany.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video