Mladí divadelníci ve Vrchlického divadle

Redakce 2024-05-05 08:10:00

Louny - Ve Vrchlického divadle v Lounech se v polovině dubna konala krajská přehlídka dětského divadla a recitačních kolektivů Ústeckého kraje s názvem Dětská scéna Louny 2024. Tato přehlídka, která slouží jako postupové kolo na celostátní přehlídku ve Svitavách, dala prostor mladým divadelním talentům z celého kraje, aby předvedli své umění, vzájemně se inspirovali a v neposlední řadě se utkali o postup na národní přehlídku.


Na pódiu Vrchlického divadla se během dvou dnů vystřídalo celkem 7 divadelních souborů a 4 recitační kolektivy s pestrou paletou inscenací a textů. Dva soubory se na poslední chvíli odhlásily. Odborný lektorský sbor ve složení Irena Konývková, Radek Marušák a Jan Hnilička pečlivě hodnotil všechny inscenace a po náročném rozhodování vybral čtyři soubory, které ocenil.

Čestná uznání lektorského sboru si odnesly soubory Čtyřlístek (ZŠ Lovosice, vedoucí soboru Iva Rybová), Gaučáci (ZUŠ Louny, Oksana Kaplanová) a H2O (ZŠ Novosedlice, Lucie Masárová). Zvláštní cenu lektorského sboru s doporučením do širšího výběru na celo-státní přehlídku Dětská scéna Svitavy 2024 pak získal soubor Ticho, prosím! ze ZUŠ Louny pod vedením Oksany Kaplanové s inscenací Chiby.

Dětská scéna Louny potvrdila zájem mladých lidí o divadelní umění. Přehlídka slouží jako důležitá platforma pro jejich rozvoj a podporuje jejich zájem o divadlo. Všem účastníkům přejeme hodně štěstí v dalším kole a těšíme se na další ročník. Dětská scéna pokračujte 20. a 21. dubna, kdy v Klub(ovně) Luna své texty předloží recitátoři sólisté.

Více informací o přehlídce Dětská scéna Louny naleznete na webových stránkách knihovny. Přehlídku finančně podpořily Ministerstvo kultury a MŠMT prostřednictvím národního informačního a poradenského střediska pro kulturu NIPOS-ARTAMA, Ústecký kraj, recitátoři byli tradičně obdarováni výrobky Spolku paní, dam a dívek. Ondřej Kunc, MKL

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video