Podbořany mají nejdelší cyklostezku v okrese

Jan Vnouček 2012-09-07 09:02:00

Podbořany – Hurá na kolo! Cyklostezka Podbořany – Čejkovice čeká na cykloturisty. Městu Podbořany se totiž podařilo dokončit nejdelší komunikaci v okrese Louny určenou pouze pro cyklisty a chodce. Celá, zhruba 16 km trasa, byla propojena zpevněním posledního 3,5 km úseku Kněžice – Čejkovice.  Informoval o tom tajemník podbořanské radnice Martin Gutzer.

„Snažíli jsme se stezku vést mimo stávající komunikace, aby se cyklisti nebáli, že je něco přejede  a mohli se kochat přírodou. Po silnici vedeme zatím pouze část mezi Oloty a Dolánky, ale tam je minimální doprava. Turisti se tak dostanou z Podbořan až k Nechranicím, kde se mohou napojit na cyklostezku u Ohře. Původní plán byl, že ji v rámci mikroregionu postavíme přes celé naše území až k Tisu u Blatna a propojíme ji s cyklostezkou u Horní Střely. Bohužel ostatní obce v regionu v tom vůbec nic nedělají,“ kritizuje jejich přístup Gutzer.
Díky levnému stavebnímu materiálu, což je asfaltový recyklát, vyšla výstavba cyklostezky město Podbořany pouze na 2 milióny Kč. Trasa je značená a cyklisti si na ní mohou posedět u několika odpočívadel.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video