Úvod   /   Zprávy   /   Kvítek zpíval světu

Kvítek zpíval světu

Dana Studničková 2011-06-18 00:00:00

Ve středu 1. června odpoledne, nasedli členové pěveckého sboru Kvítek do autobusu a vyrazili na cestu do Lindenholzhausenu nedaleko Limburgu, kde se ve čtvrtek představili na světovém soutěžním festivalu ve sborovém zpěvu „Harmonie 2011“. Na festival bylo přihlášených celkem 190 sborů. 

V kategorii smíšených sborů s folklórním programem, kde mimo pěti evropských souborů soutěžily i sbory z Ugandy, Singapuru, Kostariky, Filipín a New Yorku, se Kvítek, pod vedením sbormistryně Lenky Petržilkové, umístil v bronzovém pásmu. Druhý den čekalo Louňáky přijetí na radnici u starosty Limburgu a prohlídka krásného starobylého městečka. Odpoledne vystoupili v rámci festivalu v kostele v Lindenholzhausenu s duchovním programem a poté se vydali na cestu do Stuttgartu, kam je pozval místním sbor Chor Art. Po příjezdu a krátké společné zkoušce, se rozdělili k ubytování do rodin. Němečtí kolegové připravili pro lounský sbor na sobotu prohlídku města a večer pak oba sbory společně vystoupily na koncertě v kostele ve Fellbachu nedaleko Stuttgartu. V neděli navštívili muzeum Mercedes-Benz a po společném obědě se vydali na cestu domů. Kvítek svým vystoupením na světové soutěži v Německu úspěšně reprezentoval Louny a Českou republiku.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video