Jednoho nebezpečí se zbaví, další koupí?!

Pavel Macák 2012-10-25 00:21:00

Postoloprty – O jediný hlas prošel v radě města Postoloprty návrh investovat peníze z rezervního fondu na koupi bytového domu čp. 172 v Husově ulici. O nákupu tohoto objektu od soukromé osoby rozhodli zastupitelé již v září a ekonomický odbor dostal za úkol najít v rozpočtu potřebných dva a půl milionu korun. To se nepodařilo a tak jediným řešením bylo uvolnění peněz z rezervy města.

Většina zastupitelů se při rozhodování totiž obávala toho, že dům uprostřed města by mohl odkoupit spekulant, který by sem nastěhoval nepřizpůsobivé občany a městu by tak způsobil nemalé starosti. „Rada nyní své rozhodnutí o uvolnění peněz z rezervního fondu předloží ke schválení zastupitelstvu města 14. listopadu,“ dodal místostarosta Miroslav Solar.
Paradoxem je, že radní současně schválili zveřejnit záměr prodeje obecního bytového domu se šesti byty ve Dvořákově ulici vedle zemědělského areálu, který je v žalostném stavu, a jsou zde obsazeny pouze čtyři byty. Tento objekt by měl být prodán za 1,35 milionu korun. O jeho koupi totiž město požádala jedna podnikatelka. Jaké s ním má záměry se dá jen odhadovat. Také o tomto bude rozhodovat zastupitelstvo.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video