Rozdělení milionu se trochu nepovedlo. Některé sportovní kluby byly poškozeny

Pavel Macák 2012-11-09 00:14:00

Louny – Na minulém jednání rada města Louny schválila poskytnutí finančních příspěvků čtyřiatřiceti sportovním klubům z nadplánovaných finančních prostředků z loterií na základě doporučení sportovní komise rady města. Jednalo se o jeden milion korun, který měl být rozdělen podle čtyř stanovených kritérií. Jednalo se o práci s mládeží, péči o nemovitosti sportovních organizací, dosažené sportovní úspěchy a významné sportovní akce, které propagují město navenek. Všechno se zdálo být v pořádku, ale nebylo. Tajemník komise Jindřich Ibl totiž při propočítávání, kolik by která sportovní organizace či tělovýchovná jednota měla dostat peněz, opomenul zohlednit jedno z kritérií.

„Některé sportovní kluby tak byly poškozeny, protože dostaly podstatně menší příspěvek, než který by jim správně náležel. Jednalo se asi o dvacet sportovních klubů, které by měly dostat méně a zbývající víc,“ řekl předseda místní organizace Unie pro sport a zdraví Luděk Dvořák, který na tento nedostatek již také upozornil starostu města Radovana Šabatu. Ten přislíbil, že předloží radě revokaci jejího usnesení č. 328 z 15. října a bude přijato nové rozdělení finančních prostředků z hazardních her.
Sportovní komise rady již na svém jednání v minulém týdnu zpracovala nový rozdělovník peněz, který nově obsahuje zmíněný jeden milion, ale i další, který byl sportovním organizacím a klubům schválen zastupitelstvem města.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video