Petice proti neonacistům už je na radnici

Veronika Salášková 2012-11-11 00:35:00

Žatec – Petici Žatec proti neonacistům, která probíhala od začátku října, podpořilo svým podpisem 495 lidí. Platných jich ale bylo o něco méně – 448. Největší počet se jich podařilo získat během prvních dvou týdnů, kdy podpisy přibývaly rychleji. Potom však tempo zpomalilo.

Petice vznikla z podnětu žateckých studentů. Těm vadily opakované koncerty nacistických kapel v Lidovém domě v Žatci. Rozhodli se proto formou petice oslovit radu města a požádat ji, aby se situací zabývala. Petiční akce odstartovala v pátek 5. října mítinkem na Kruhovém náměstí. Do 31. října, kdy skončila, ji podepsalo téměř 500 občanů. „Ve čtvrtek 1. listopadu jsem všechny petiční archy spolu se zněním petice a průvodním listem poslal doporučeně poštou na městský úřad,“ sdělil Radek Holodňák, mluvčí petičního výboru. Zásilka je určená radě města. Tu jak peticí, tak i průvodním dopisem vyzvali podepsaní k zaujetí jasného stanoviska k pořádání extremistických akcí a k jednání vedoucímu k zamezení či alespoň znepříjemnění pořádání koncertů a mítinků krajní pravice v Žatci. Na odpověď mají radní třicet dnů od doručení. Petiční výbor během této doby chce promyslet a naplánovat další aktivity. Informace o aktuálním dění lze získat na Facebooku na stránce Žatec proti neonacistům.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video