Náhradník zabránil novým volbám

Veronika Salášková 2012-11-23 00:58:00

Libočany – Možnost předčasných komunálních voleb byla odvrácena v obci Libočany. Po odstoupení tří zastupitelů a většiny náhradníků zde zůstali v místním zastupitelstvu pouze jeho čtyři členové. Ze zákona je však nejnižší možný počet zastupitelů pět. Obci tak hrozily další volby. Poslední z náhradníků se však rozhodl, že neodstoupí a mandátu se ujme.

Na říjnovém zasedání zastupitelstva rezignovali ve středu 17. října na své funkce místostarosta Bohumil Pleticha a zastupitelé Vlastimil Sommer a Jiří Hudeček, bývalý starosta obce, kteří ve volbách kandidovali za Sdružení pro rozvoj obce Libočany. Jiří Hudeček také předložil písemné vzdání se funkce většiny náhradníků tohoto sdružení. Nevzdal se jí pouze jeden náhradník – Vojtěch Šubrt, který se nějakou dobu rozmýšlel, zda mandát zastupitele přijme.
„Rozhodl jsem se přijmout mandát zastupitele obce," sdělil Vojtěch Šubrt na náš dotaz. Slib zastupitele má složit tento pátek 23. listopadu na nejbližším jednání zastupitelstva. Doplní tak sou-časnou čtveřici zastupitelů ve složení – starosta Ivan Teuber, Eva Šubrtová, René Sádovský a Roman Kopčík na potřebné číslo pět.
Díky tomu bude stávající zastupitelstvo moci pokračovat ve své práci. Kdyby se tak nestalo, obec by čekaly nové komunální volby.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video