Polovina nemocnice stále nemá smlouvy s pojišťovnou

Veronika Salášková 2012-11-24 00:59:00

Žatec – Vedení žatecké nemocnice má za sebou další jednání se zástupci Všeobecné zdravotní pojišťovny. Nemocnici na něm byla nabídnuta dlouhodobá smlouva na úhrady zdravotní péče na pět let. Bohužel ale pouze pro odbornosti chirurgie a interna.

Gynekologicko-porodnickému oddělení a pediatrii nabídla VZP jenom jednoletou smlouvu. Navíc s tím, že ve druhém pololetí roku 2013 se bude o restrukturalizaci dvou posledně zmíněných oddělení dále jednat. Nemocnice ale s tímto návrhem nesouhlasí. „To odmítáme a požadujeme uzavření smlouvy na pět let pro všechna oddělení v nezměněném původním rozsahu poskytovaných služeb. V tuto chvíli tedy žádnou smlouvu nemáme,“ sdělil Čestmír Novák, ředitel žatecké nemocnice. Jednání se zástupci VZP proběhlo v pátek 2. listopadu. Podle slov ředitele Nováka se na něm stále hovořilo pouze o omezení lůžkové péče na dětském a o jeho přeměně na stacionář, rovněž i přeměně gynekologicko-porodnického oddělení na jednodenní péči na lůžku, ale bez porodnice.  „I přes petici, kterou podepsalo cca 18 tisíc obyvatel spádové oblasti, a přes důrazné usnesení senátu, trvají pojišťovny na stále stejné dikci. To odmítáme a vedou nás k tomu již obecně známé důvody,“ dodal Čestmír Novák.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video