Bouřlivé jednání na postoloprtské radnici

Pavel Macák 2012-11-24 00:25:00

Postoloprty – Že bude jednadvacáté zasedání zastupitelstva v Postoloprtech rušné, se dalo očekávat již podle zveřejněného programu. Hned v úvodu se ozvali tři občané s dotazy ohledně odkoupení zahrady lokalitě na Draguši, údajné nehospodárnosti při výměně oken a dveří v jednom bytovém domě a žádosti o opravu vozovky v ulici 28. října. Pak již dostali slovo zastupitelé, kteří dost bouřlivě diskutovali o vyvěšení záměru prodeje domu čp. 577 v Dvořákově ulici, který chce koupit soukromá osoba. 

Zastupitelé se totiž obávají, že sem budou nastěhováni nepřizpůsobivé osoby a tak nebyl tento záměr odsouhlasen. Neschválen byl také záměr prodeje zahrady na Draguši s tím, že by se mělo postupovat v souladu s připravovaným novým územním plánem města a následně i nabídkou na odkoupení pronajatých pozemků v této lokalitě všem zahrádkářům.
Za precedens označil zastupitel Miroslav Krpec koupi obytného domu čp. 172 v Husově ulici. „Finanční výbor tento nákup za dva a půl milionu, které požaduje majitel domu, a které budeme muset uhradit z rezervního fondu, nedoporučil. Dáváme tak návod i dalším vlastníkům domů ve středu města k podobnému jednání. Je to nesystémové řešení,“ uvedl. Jeho názor však bombardovali další zastupitelé, kteří již v září koupi odsouhlasili z obavy, že dům koupí někdo jiný a nastěhuje sem do středu města nepřizpůsobivé osoby. Nakonec byla navrhovaná smlouva o koupi schválena.
Hodně se diskutovalo také o návrhu nové vyhlášky o místním poplatku za odvoz odpadu. Také zde se zastupitelé přeli o tom, zda roční poplatek za osobu ponechat ve výši 500 korun nebo jej zvýšit alespoň o padesát korun, aby v následujících letech nebylo zvažované zvýšení tak markantní. Ani tento Krpcův návrh u zastupitelů nenašel porozumění a tak poplatek zůstává ve stejné výši, i když město musí z rozpočtu odpadové hospodářství dotovat více než dvěma miliony korun.
Hovořilo se též o stavu zařízení v plaveckém bazénu, který je ve vážném stavu a do jeho generální opravy by bylo zapotřebí vložit odhadem šest milionů korun. Na to ovšem město nemá a tak se v příštím roce jen vymění filtrační zařízení. Následně se kladně hodnotila činnost městské policie a zastupitelé schválili změny v osadních výborech v Malnicích, Dolejší Hůrce a Hradišti. K dalšímu jednání byl odložen nákup pozemků na Draguši, které jsou zvažovány pro výstavbu rodinných domků, od soukromého majitele, protože jím požadovaná cena je neúměrně vysoká.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video