Zahrádkáři už mají po krk zlodějů. Peticí žádají město o řešení

Veronika Salášková 2012-11-27 15:23:00

Žatec – Pohár trpělivosti místních zahrádkářů přetekl. Už mají dost neustále se zvyšujícího počtu krádeží v chatkách a koloniích zahrádek. Sepsali proto petici, s níž se obrátili na žateckou radnici. V textu petice kritizují nárůst násilných vniknutí do chatek a osad a nesouhlasí se stavem bezpečnosti a ochrany majetku členů Českého zahrádkářského svazu v zahrádkových osadách.

„Zloději kradou například ventily vodovodního rozvodu, čerpadla, elektrické kabely, železo, barevné kovy,“ vypočítává Miloslav Horák, předseda Základní organizace Českého zahrádkářského svazu č. 18 Žatec. „Stalo se také, že byli lidé okradeni, když byli na zahrádce. Zloděj jim za zády prostřihl pletivo na plotě, vběhl do chatky a ukradl hotovost,“ dodal Horák. Podle jeho slov se zahrádkáři již poučili a v chatkách nenechávají jako dřív cennější věci jako například fotoaparáty, rádia či přenosné televize. „Zloději často do chatek vlezou, přespí v nich, nebo zdemolují věci vevnitř,“ popsal Miloslav Horák.
Petice také konstatuje skutečnost, že zahrádkáři jsou k tomuto trestnímu jednání bezmocní a nezbývá jim než jen přihlížet řádění zlodějů a vandalů. Podepsaní žádají, aby se věcí zabývalo vedení města a učinilo mimo jiné opatření ke zkvalitnění prevence proti krádežím a loupežím v osadách zahrádek. Zahrádkáři v Žatci jsou sdruženi ve 22 základních organizacích ČZS v počtu 659 členů. Na svých zahrádkách obhospodařují 40 hektarů půdy.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video