Dopravní změny trvale omezí rychlost na nebezpečné křižovatce

Pavel Macák 2013-01-18 00:03:00

Postoloprty – Před časem požádalo vedení města Postoloprty Dopravní inspektorát v Lounech, aby se zabýval řešením několika námětů, které se týkají bezpečnosti silničního provozu na Postoloprtsku. Konkrétně se jednalo o požadavek omezení rychlosti na silnici č. I/7 v úseku křižovatky Postoloprty – Počerady – Lenešice. V tomto úseku totiž chybí dopravní značka omezující rychlost na 70 kilometrů v hodině ve směru od Loun. Dopravní inspektorát tento požadavek, který sníží rizikovost v tomto úseku, podpořil a Ředitelství silnic a dálnic by zde mělo instalovat příslušné dopravní značky i ve směru od Chomutova.

„Naopak nebyla akceptována žádost občanů Hradiště, aby před mostem přes řeku Ohře při vjezdu do Hradiště od Lišan byla instalována svodidla a byl pouze vysloven souhlas s instalací směrových sloupků po obou stranách komunikace. Na popud občanů Mradic bylo rovněž jednáno o odstranění svodidel na místní komunikaci v této obci. Ty totiž dříve bránila sjezdu z komunikace do srázu. Ten je dnes zasypán a vzhledem k tomu, že je zde silnice poměrně úzká vyhýbání se protijedoucímu vozidlu je problematické. S tím naštěstí dopravní inspektorát souhlasil a místo svodidel zde budou jen patníky,“ uvedl starosta Václav Ibl.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video