V Podbořanech otevírali obálky

Jan Vnouček 2011-07-06 00:00:00

Podbořany – V minulých týdnech skončila v Podbořanech řada výběrových řízení na některé plánované investičních akce. Městská rada a zastupitelstvo rozhodly, že ještě v letošním roce se realizují pouze některé a jiné se odloží na rok 2012.

Pro výstavbu inženýrských sítí v areálu kasáren v Podbořanech – lokalita 26 parcel do zalepené obálky napsala nejnižší částku pražská společnost KV Building. Ještě letos by tak měla opravit stávající kanalizaci, vystavět novou, včetně přípojek, vybudovat vodovod, včetně  přípojek, položit do země plynovod s přípojkami a postavit veřejného osvětlení. Plánovaná výstavba komunikací se přesouvá až na příští rok. Cena se tak snižuje z vysoutěžených 10 miliónů 300 tisíc na 5 021 518 Kč. Přitom nejdražší nabídka ze sedmnácti došlých požadovala dvojnásobek.
Stejná firma provede v následujících měsících také revitalizaci obce Hlubany. Jedná se o první etapu akce, ve které se budou renovovat komunikace a zpevněné plochy na náměstí této obce a vystaví se tam veřejného osvětlení. KV Building za tuto práci požadovala 4 milióny 75 tisíc Kč, přičemž nejdražší nabídka obsahovala sumu 7, 5 miliónu.
V roce 2011 bude také v 3. etapě pokračovat demolice objektů v kasárnách. Město na ní obdrželo od správce programu MMR ČR registraci o přidělení dotace (75 % dotace a 25 % jsou náklady města). Výběrové řízení na dodavatele stavby vyhrála firma Josef Brabec – Amigo Louny za celkovou cenu 5 miliónů 200 tisíc.
Do etap se rozdělí realizace odpočinkové zóny v Schillerově parku. Výběrové řízení na dodavatele stavby, na kterou MěÚ obdržel finanční příspěvek z grantového programu RWE Transgas Net ve výši 1 milión korun, vyhrála společnost Swietelsky stavební z Loun. Vysoutěžená cena 5 miliónů 85 tisíc je všem příliš vysoká, přičemž nejvyšší nabídka se dokonce pohybovala okolo 8, 5 miliónu. Proto se v letošním roce zrealizují pouze některé cesty a veřejné osvětlení, aby nebyly porušeny podmínky smlouvy o obdržení dotace. Rozpočet města pro rok 2011 pamatuje na park pouze částkou 1 milión 61 tisíc Kč.
Dodatečné zateplení Domu dětí a mládeže a zateplení, výměna oken a vstupních dveří v obou základních školách závisí na přidělení finanční dotace ze Státního fondu životního prostředí ČR v rámci programu Zelená úsporám. V případě jejího získání je v rozpočtu města na realizaci této akce vyhrazena částku 16 miliónů pro nutnou spoluúčast. Dále je připravena rekonstrukce kanalizační přípojky Základní školy T. G. Masaryka. Výběrové řízení vyhrála firma Skanska Praha za cenu 381 tisíc Kč. Termín pro dokončení je stanoven do 15. srpna. A aby toho pro letošek nebylo málo, dokončí se do 31. července záchranné práce, odstranění havarijního stavu a restaurace kamenného sloupu se sousoším Nejsvětější trojice. Tuto zakázku získala za cenu 234 tisíc Kč společnost SPOP-obnova památek z Plzně.
Až na rok 2012 je plánovaná realizace revitalizace obce Buškovice. Jedná se o první etapu, ve které bude provedena oprava komunikací a zpevněných ploch na obou náměstích v uvedené obci  a výstavba veřejného osvětlení. Výběrové řízení vyhrála pražská společnost Robstav stavby za cenu 6 miliónů 50 tisíc korun.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video