Sranda bez plotů si vzala disciplíny z českých komedií

Veronika Salášková 2011-06-23 00:00:00

Holedeč – Letošní 11. ročník her Sranda bez plotů si za téma vybral české filmové komedie, po-řádala ho obec Holedeč. Na místním fotbalovém hřišti se spolu tuto sobotu 18. června utkalo 12 týmů z jednotlivých obcí Mikroregionu Žatecko včetně spřátelené německé obce Jöhnstadt. Družstva se sjela na 11. hodinu, v 11,45 proběhlo slavnostní zahájení her a ve 12 hodin už se družstva řadila k první disciplíně – bylo jí předvedení vtipné scénky z filmu. 

Poté nastoupily adrenalinovější disciplíny, hned při první z nich se její tvůrci inspirovali slavnou scénou lovu divočáka z jízdního kola z filmu „Slavnosti sněženek”. Soutěžící tuto scénu přeneseně zopakovali – jeden z týmu nasedl na kolo, nesměl se ničeho držet, další dva z družstva ho ze stran podepírali a vezli kupředu k divočákovi, kterého bylo třeba zastřelit míčky z navlečené zástěry. Při další disciplíně zase lovili čepici ze záchoda podle vzoru z komedie o rodině Homolkových. K našemu kraji patří neodmyslitelně hudební komedie „Starci na chmelu” – při plnění úkolu si proto soutěžící připevnili vousy, museli shodit žok zavěšený na chmelových tyčích a najít v něm míčky. Na lechtivou komedii „Slunce, seno, erotika” zavzpomínali při plnění pátého úkolu, kdy si museli obléct obří kalhotky a podprsenku, doběhnout k lavičce a s knihou na hlavě ji přejít, oběhnout kužel a stejný úkol zopakovat i cestou zpět. Poslední disciplína připomněla film „Což takhle dát si špenát”. Závodníci se ale nepatlali špenátovou kaší, ale šlehačkou, protože předobrazem byla závěrečná scéna, kdy jsou hlavní hrdinové schováni v kremrolích. Každý tým proto musel zabalit jednoho člena do těsta, u stolu na něj jako na správnou kremroli naplácat šlehačku. Sami si naplnili kremrolky, které rychle snědli a uháněli i se svou živou a upatlanou kremrolí dál.
Boj to byl lítý, nakonec v něm zvítězilo družstvo obce Žiželice, druhý byl tým Liběšic a bronz si odneslo mužstvo pořádající Holedeče. Na čtvrtém místě se umístila obec Tuchořice, páté Libořice, šestý byl tým ÚSP Tuchořice, na sedmém místě německý Jöhnstadt, osmé Měcholupy. Na devátém místě se se shodným počtem bodů umístily rovnou tři obce – Blažim, Libočany a Výškov, na desátém místě skončilo Nové Sedlo. Celé klání moderoval Martin Nuhlíček.
V 19 hodin zahrála folková skupina LochNess, ve 20 hodin ji na pódiu vystřídali FurT2n. Ve 21 hodin přišel slavnostní hřeb večera – vystoupení Petra Kotvalda. Ve 21,45 se vesla chopil DJ Štěpán. O půlnoci hry oficiálně uzavřel ohňostroj. Návštěvníci si v průběhu akce mohli prohlédnout vesnickou zoo, projet se na koních, zařádit si na pouťových atrakcích či si vybrat z nabídky občerstvení. O tom, že měla akce co nabídnout a že se vydařila, svědčí i vysoký počet návštěvníků, kteří v sobotu dorazili v hojném počtu i přes ne zrovna ideální počasí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video