Společnými silami proti Nečasovi

Pavel Macák 2013-02-02 00:51:00

Louny – Krajně nespokojeni s písemnou odpovědí premiéra vlády Petra Nečase jsou signatáři výzvy k pokračování prací na výstavbě rychlostní komunikace R7, kterou vládě v závěru minulého roku zaslali. Starostové a primátoři obcí a měst na trase této komunikace spojující Prahu s Chomutovem a mířící dále do Německa se nyní na základě negativního stanoviska vlády k dostavbě rychlostní komunikace bouří a snaží se zvrátit nedobrou situaci pro regiony v severozápadní části republiky.

„Jsme zásadně proti zastavení výstavby čtyřproudové rychlostní komunikace nebo v lepším případě, jak premiér uvedl, v jejím rozšíření na trojpruh. To si myslím by rozhodně ke zkapacitnění silnice nebo ke zvýšení bezpečnosti nepřispělo, ba naopak,“ uvedl hlavní iniciátor výzvy lounský starosta Radovan Šabata. Právě ten na podzim minulého roku oslovil všechny starosty a primátory měst od Slaného až po Chomutov a Most, aby se k výzvě vládě připojili.
Další jednání signatářů výzvy svolal starosta Šabata na 6. února, kdy se na lounské radnici sejdou k dalšímu kroku, kterým by se podařilo zlomit rozhodnutí ministerstva dopravy i samotné vlády a ve výstavbě komunikace se pokračovalo. „Je nesmyslné, aby právě regiony s nejvyšší mírou nezaměstnanosti byly nedostatečnou silniční tepnou ještě více ochromeny. Jedná se však také o německou stranu, kde se silnice, napojující se na naší I/7 na Hoře sv. Šebestiána, zkapacitňuje a je předpoklad, že právě tudy povedou hlavní trasy většiny kamionů. Právě jsem zaslal dopis také starostovi partnerského města Zschopau Klausi Baumannovi, ve kterém jsem ho požádal o spolupráci na projektu, který je životně důležitý nejen pro naše dvě partnerská města, ale pro celý náš Euroregion Krušnohoří. Žádám ho konkrétně, zda-li by nemohl zjistit v jakých prioritách je pro kraj Chemnitz zkapacitnění silnice  č .174, popřípadě,  je-li tato silnice též v prioritách Saské vlády. Myslím si, že nezaměstnanost v obou částech Euroregionu Krušnohoří je natolik znepokojující, že modernizace této dopravní tepny by mohla výrazně ovlivnit zaměstnanost na obou stranách našich hranic,“ řekl Šabata.
Na únorové setkání jsou pozváni také zástupci vedení Ústeckého kraje, ale i senátoři zvolení za severozápadní regiony a poslanci všech politických stran z okresů podél „sedmičky“, aby se pokusili pomoci v nejvyšších orgánech. Senátor Marcel Chládek již přislíbil nejen účast, ale také to, že vyvolá jednání v příslušném podvýboru Senátu.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video