Nejštědřejší byli lidé na Žatecku

Veronika Salášková 2013-02-03 00:13:00

Žatecko – Tradiční Tříkrálová sbírka se v letošním roce konala od 2. do 14. ledna. Podle předběžných výsledků, dosud nebyly otevřeny všechny pokladničky, byly v celé diecézi Litoměřice nejštědřejší lidé právě na Žatecku.

Dobročinnou akci pořádá každoročně Charita ČR. Skupinky koledníků, doprovodné akce i distribuci pokladniček pak organizují jednotlivé místní Charity, často ve spolupráci s farnostmi, školami či různými mládežnickými organizacemi. V diecézi Litoměřice, pod niž spadá okres Louny, přispívali lidé celkem do 639 evidovaných pokladniček. Do pátku 25. listopadu jich zatím bylo rozpečetěno pouze 570 (89%), v nich se skrývalo 1 420 201 korun. Podle dosavadních výsledků vybrala do sedmdesáti pokladniček nejvyšší částku Farnost Liběšice u Žatce – 232 218 korun, která zahrnuje asi čtyřicet obcí ze Žatecka a Lounska. Podařilo se jí tak předstihnout dokonce i výtěžek z obcí spadajících přímo pod Diecézní charitu Litoměřice – 205 845 korun. Farnost Žatec vybírala do čtyř pokladniček a získala 15 639 korun.
V celé republice dosud rozpečetěné kasičky vydaly téměř 75 milionů korun. Výtěžek Tříkrálové sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Nejméně desetina výnosu sbírky je každoročně určena také na humanitární pomoc do zahraničí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video