Trojku už na autobusovém nádraží nehledejte

Veronika Salášková 2013-03-06 00:04:00

Žatec – Cestující si od neděle 3. března zvykají na změnu v uspořádání autobusového nádraží v Žatci. Na konci minulého týdne na něm ubyla jedna zastávka. V průběhu roku je v plánu také předláždění jednotlivých stanovišť.

Práce na změně ve stáních na žateckém autobusovém nádraží byly zahájeny v pátek 1. března. Spoje z nových stání vyjely už v neděli 3. března. Změna spočívá ve zrušení zastávky číslo 3, celkový počet stání na nádraží se tak snížil z původních pěti na čtyři. Některé autobusové linky byly díky tomu sloučeny a optimalizovány.  Celá změna proběhla na návrh krajského úřadu. Má za úkol zejména usnadnit orientaci cestujících v prostoru nádraží.
Vedení města se v letošním roce plánuje na autobusovém nádraží pustit také do několika potřebných oprav. V jejich rámci budou třeba předlážděny nejfrekventovanějších částí výstupu – zejména prostor u stání číslo 3 a stání číslo 4. Tyto dílčí správky budou provedeny v souladu projektovou dokumentací na celkovou rekonstrukci autobusového nádraží. Ta je kompletně zpracována včetně územního rozhodnutí. Tato rekonstrukce by zahrnovala jak výměna povrchů, tak zejména postavení kontaktního místa s toaletemi, prodejem jízdenek včetně čekárny. Vyřešen je v ní také průchod nádražím na jihozápadní část hradeb a parkování pro uživatele spojů a provozovatele činností v okolí. Základní rozložení by zůstalo zachováno. Kdy se Žatečané zrenovovaného nádraží dočkají, zatím není jasné. Kompletní rekonstrukce by totiž vyšla na více než 25 milionů korun.
„Město nyní bohužel nemá finanční prostředky na celkovou rekonstrukci. Uvidíme, jak se budou vyvíjet nějaké možnosti žádat o dotace,“ sdělil místostarosta Jan Novotný.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video