Třicítka jen pro kamiony

Jan Vnouček 2013-03-11 01:58:00

Očihov – Třicítka zůstane v  Očihově na silničním průtahu jen pro nákladní automobily. Osobní vozidla obcí budou moci opět projíždět padesátikilometrovou rychlostí. Vyplynulo to z  jednání mezi zástupci podbořanského odboru dopravy, policejního dopravního inspektorátu, správy a údržby silnic a očihovské radnice. Informovala o tom starostka Jana Kronďáková.

„Jsme prý jediná vesnice v okrese, kde je zóna 30 přes celou zástavbu. Proto padl návrh na její zmenšení jen pro úsek náměstí, ale to by zase myslím nemělo smysl. Proto jsme se dohodli na tomto kompromisu,“ uvedla. Přesto ji změna trochu mrzí. „Pro slušné řidiče to bylo sice omezující, ale byla to určitá prevence před silničními piráty a v obci byl na silnici větší klid. Taky proto, že tu policie často měřila rychlost. V tom ale prý bude pokračovat,“ dodala starostka.
Zóna 30 byla v Očihově zavedena kvůli vyšší bezpečnosti chodců po rekonstrukci povrchu silnice č. 224, kdy z ní zmizely všechny přechody pro chodce.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video