Pátrání po ženě ze Slavětína převzali krajští kriminalisté. Kam zmizela matka čtyř dětí?!

Pavel Macák 2013-03-13 00:10:00

Slavětín – Už víc než měsíc pátrají policisté po matce čtyř dětí Janě Paurové (na snímku vlevo) ze Slavětína. Zmizela beze stopy o prvním únorovém víkendu z domku, kde bydlí se svým manželem Pavlem a dětmi ve věku 2, 5, 11 a 13 let. Nikdo neví kam a proč. Je živá, nebo mrtvá?

„Po pohřešované Janě Paurové policisté stále pátrají. Pátrání zaměřujeme i podle získaných a vyhodnocených poznatků. Policie již od začátku pracuje s několika verzemi a nemůžeme tedy ani vyloučit, že se pohřešovaná stala obětí nějakého trestného činu,“ uvedla na náš dotaz tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje Alena Bartošová. Případ totiž převzala krajská kriminálka a z taktických důvodů nechce sdělit žádné podrobnosti k vyšetřování celého pátrání. „Nejedná se o zcela obvyklý případ, a proto věc řeší krajští kriminalisté," dodala Alena Bartošová. Faktem je, že minulou středu a ve čtvrtek byl dům čp. 13 v obležení eskorty kriminalistů, kteří v domě a jeho přilehlém okolí po něčem pátrali. Co zjistili, zatím v pondělí tisková mluvčí nechtěla komentovat. Jen konstatovala, že v hledání zmizelé budou policisté pokračovat. „Stálo tady několik aut a dodávek a byla tady spousta lidí,“ potvrdila jedna žena z ulice, kde Paurová bydlela.
Policisté již ženu hledali v okolí městysu Slavětína z vrtulníku s termovizní kamerou i se psy, ale marně. Městysský úřad jim dal i záběry ze svého kamerového systému, dění ve Slavětíně stále snímá šest kamer. Její manžel vystoupil i v televizi, kde prohlásil, že dotyčná hodně pila. „Už dříve se stalo, že odešla. Ale na den, dva. A dala vědět, kde je, třeba esemeskou," řekl Pavel Paur, který pracuje jako VPP v obci. Manželé byli několikrát v rozvodovém řízení. Ale lidé, kterých jsme se na ní ptali, se většinou shodovali na tom, že byla velice pořádná a o své děti se dobře starala. „Vídala jsem jí velice málo a vždycky jen s dětmi,“ řekla sousedka odnaproti. Záhadné zmizení ženy si nedokážou vysvětlit.
Také na facebooku po ní pátrá její Naďa Vavřincová, sestra Monika Polažincová i její bratr Tomáš Vavřinec. Snad jediný, který na facebookové stránce svou ženu nehledá, je její manžel. Ten hledá pobavení na úplně jiných lechtivých stránkách. Zatím je Jana Paurová vedená v policejních statistikách jako zmizelá. Bylo by samozřejmě dobře, kdyby se našla živá a zdravá, ale v opačném případě se budou moci policisté opřít o nalezená fakta a usvědčit případného pachatele.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video