Žena se nevrátila z procházky. Našli ji oběšenou

Veronika Salášková 2013-03-19 08:18:00

Měcholupy, Holedeč – Ženu z Měcholup, která se nevrátila z procházky, hledali policisté, hasiči, dobrovolníci i vrtulník s termovizí. Nakonec ji nalezli oběšenou. Jestli spáchala sebevraždu, určí s konečnou platností až pitva. Na žateckou policii se minulé pondělí večer obrátil syn 60leté ženy s tím, že se nevrátila domů z vycházky. Pohřešovaná měla odejít z místa bydliště v Měcholupech někdy v dopoledních hodinách směrem na obec Holedeč, k bývalému mlýnu. Protože vitální žena chodila na dlouhé procházky pravidelně a na delší dobu, nebylo nejprve nic divného na tom, když se dlouho nevracela.

Proto až pozdě večer zalarmoval syn i žatecké policisty. „Bezprostředně poté byla zahájena rozsáhlá pátrací akce, do které byl nasazen i vrtulník s termovizí. Kromě žateckých policistů prohledávali celou noc blízké okolí i policisté Speciální pořádkové jednotky Ústí nad Labem, ale bezúspěšně. Bezvýsledné bylo také pátrání po příbuzných či prověrky v nemocničních zařízeních,“ sdělila mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová. Proto byla hned ráno uskutečněna další pátrací akce, do které se zapojili i dobrovolní hasiči a místní občané. „Přes třicet policistů s dobrovolníky uspořádali rojnici a po ženě pátrali od místa bydliště směrem pravděpodobné trasy, kudy mohla jít,“ dodala Střelcová. Pátrání bylo úspěšné. „Před desátou hodinou dopoledne, přibližně dva kilometry od Měcholup, byla pohřešovaná nalezena oběšená ve volném terénu směrem na obec Holedeč v lokalitě Nový Mlýn. Na místo byla přivolána výjezdová skupina kriminalistů a lékař, který konstatoval smrt oběšením bez známek cizího zavinění,“ popsala Jaromíra Střelcová. Byla nařízena soudní pitva, která teprve určí, zda se jednalo o sebevraždu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video