U lounské tůně čekal na děti vodník

Jarka Cibulková 2011-06-23 10:45:00

Louny – Ekologická akce pro děti, která se konala nedávno v lounském parku, byla pojata jako cesta za tajemstvím. Aby je děti z Mateřských škol odhalily, musely projít 12ti zkouškami, které byly zaměřené jak na praktické dovednosti(zdolávání překážek, záchrana ohrožených zvířátek, zkouška obratnosti, čištění rybníka), tak na znalosti přírody (třídění zvířat – lesní, vodní, domácí, poznávání rostlin) a znalosti města Loun (fotky lounských lokalit).

Na každém stanovišti získaly děti jeden dílek skládačky, kterou na konci cesty sestavily a dozvěděly se tak,jak najít tajemství lounské tůně – vodníka s hrncem plným sladkostí pro každé dítko. Účastnilo se celkem 9 tříd ze 6 ti lounských školek (230 dětí). Soutěžilo celkem 13 čtyřčlenných týmů (5 ZŠ),které se skládaly ze žáků 3. a 4. tříd (celkem 52 dětí), které školy vyslaly jako své reprezentanty (každá škola mohla vyslat až tři týmy). Tři dovednostní úkoly byly identické s těmi pro MŠ (čištění vody, třídění odpadků, revitalizace rybníka), zbylých devět úkolů bylo zaměřeno na znalosti z okruhu vlastivědy a přírodovědy (poznávání léčivek, dřevin, nerostů a hornin, znalosti ptáků, stop a siluet zvířat, odhad stáří stromu…). Rozhodoval dosažený počet bodů a celkový zaběhnutý čas. Výsledky byly následující: 1. místo: ZŠ J. A. Komenského (Jan Rejnek, Jakub Vohánka, Jirka Mauer, Zdeněk Košťál), 2. místo ZŠ 28. října (Jan Matras, Radek Doskočil, Miroslav Hotový, Matěj Moravec), 3. místo ZŠ Prokopa Holého (Martin Čonka, Kristýna Přibylová,Michaela Staňková, Zbyněk Firstl). Předání cen proběhlo na radnici v Lounech.

Komentáře

Nabídky práce

PRACOVNÍK/PRACOVNICE v sociálních službách - DPS Podbořany

Nabízíme: stálý pracovní poměr * na plný úvazek * nástup možný ihned. Životopisy zasílejte na adresu: sulcova@domovpodborany.cz Bližší info na telefonu: 415 214 423; nebo: 733 714 024 nebo osobně u paní Šulcové v době od pondělí do pátku od 9.00 do 15.00 hodin.
Kontakt: paní Šulcová
Tel.: 733714024
WWW: https://www.domovpodborany.cz/
E-mail: sulcova@domovpodborany.cz

Poslední videa

Poslední zvonění v 1.B ZŠ nám. 28. října v Žatci

Poslední školní den v pátek 28. 6. 2024 také prvňáci ze třídy paní učitelky Evy Svobodové dostali svá první v životě vysvědčení.

Přehrát video
Den otevřených dveří VÚ Buškovice a vystoupení bubeníků

V závěru června 2024 Výchovný ústav, SŠ a SVP v Buškovicích pozval úředníky, podnikatelé, veřejnost, přátele na Den otevřených dveří. Vystoupili i bubeníci ze skupiny Australien Buš-kovice

Přehrát video