Sebevrah na radnici. Chtěl skočit

Veronika Salášková 2013-04-02 09:57:00

Žatec – Neobvyklá podívaná se naskytla v pondělí 25. března dopoledne návštěvníkům Městského úřadu v Žatci. Jeden muž vylezl na ochoz v patře radnice a hrozil, že skočí dolů. Strážníkům městské police se sebevraha podařilo od tohoto činu odradit.

Muž byl pod vlivem návykových látek. Na radnici přišel shánět místostarostu, který měl ale v danou chvíli jednání mimo budovu městského úřadu. Když se to dotyčný dozvěděl, začal se podle svědků rozčilovat a křičet. Poté chvíli pobíhal po chodbě a následně vylezl na ochoz v prvním patře radnice. Hrozilo, že skočí dolů do atria. Skokem chtěl vyřešit své rodinné problémy. Jako první byli u sebevraha strážníci Městské policie Žatec, které přivolali pracovníci radnice. Mezitím hasiči na zem rozmístili velké matrace pro případ, že by muž svou hrozbu splnil. V pohotovosti zůstali také přivolaní policisté a rychlá záchranná služba. „Muž reagoval pozitivně na verbální kontakt se strážníky, takže se jim ho podařilo od destruktivního činu odradit a přesvědčit ke spolupráci se zdravotníky,“ sdělil Luboš Šindelář, zástupce ředitele Městské policie Žatec. Muže se následně ujala rychlá záchranná služba. „Dotyčný byl převezen do mostecké nemocnice, kde byl hospitalizován,“ sdělila mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video