Vrátí se kniha i čajovna

Veronika Salášková 2013-05-02 12:55:00

Žatec – Lidé v Žatci si stěžují, že v centru města zanikají tradiční podniky, na něž byli po léta zvyklí. Jako příklad může sloužit knihkupectví na náměstí Svobody a jeho soused Čajovna Altán. Dobrou zprávou pro místní obyvatele je, že do vyprázdněných prostor by se brzy měly tyto dva tradiční podniky vrátit.

Prodejna knih na náměstí Svobody zeje prázdnotou už od loňského července, kdy její nájemkyně ukončila činnost. Její osiřelý výklad by ale již brzy mohly znovu zaplnit knihy. Zájem o pronájem těchto prostor totiž projevila společnost Kanzelsberger a.s., která vlastní velkou síť prodejen knih po celé České republice. Radní na svém jednání v úterý 23. dubna schválili uzavření smlouvy s touto společností. Pokud se tak skutečně stane, bude Dům u Zlaté růže opět nabízet svůj tradiční sortiment. Prodejna knih zde totiž existovala dlouhá desetiletí.
Stejně tak radní rozhodli o pronajmutí podzemních prostor, kde se dlouhá léta nacházela Čajovna Altán, která před nedávnem ukončila svou činnost. Nový nájemce dostal od rady možnost si prostory pronajmout na dobu neurčitou. Hodlá v nich opět zřídit čajovnu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video