Krytý bazén bude letos zavřený

Veronika Salášková 2011-07-11 07:22:00

Žatec – Prázdniny a léto už nám začaly. Letos budou muset ještě naposledy Žatečtí řešit dilema – řeka, nebo se jet vykoupat do jiného města. Na koupališti totiž právě probíhá dlouho očekávaná rekonstrukce. V předchozích letech si místní mohli zaplavat aspoň v krytém bazénu u Obchodní akademie. Tyto prázdniny ale zůstane zavřený.

„Náklady na letní provoz krytého bazénu by se vyšplhaly na částku vyšší, než 500.000 korun,“ vysvětlil místostarosta Jan Novotný důvod tohoto rozhodnutí. Plavecký oddíl SK Jazzmani Žatec proto řešil problém, kde budou jeho členové přes léto trénovat. Nakonec se pro ně podařilo zařídit náhradní řešení. Poté, co se vrátí ze soustředění  ve Stráži pod Ralskem ve dnech 1. až 7. 7.,  jim asi na týden půjči svůj bazén 5. Základní škola Jižní. Od 14. do 20. 7.  plavce čeká další soustředění opět ve Stráži pod Ralskem.
Dobrou zprávou pro ostatní ale je, že oproti loňskému létu obnovil žatecký Dům dětí a mládeže pravidelné zájezdy na koupaliště v okolních městech. Ty se konaly i v předcházejících letech. Letos se děti budou od 11. 7. jezdit koupat do Krásného Dvora každé úterý a čtvrtek podle počasí. Nahlásit se bude třeba den předem. Odjíždět se bude vždy v 9 hodin od DDM. Doprava je zdarma, ale vstupné na koupaliště si už každý uhradí sám.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video