V Kryrech chytili Boba a Bobka

Jan Vnouček 2011-07-12 01:35:00

Kryry – Dva zaběhlí bojoví psi dorazili do Kryr. Naštěstí se ukázalo, že kříženci amerického stafordského teriéra jsou krotcí a družní. A tak je v prostoru bývalé cihelny mohli zaměstnanci města bez problémů zajistit. 

„Nebyli nijak nebezpeční, chlapi jim dali napít a odchytli je,“ informoval František Brda. Radnice běžně v podobných případech postupuje tak, že ztraceného psa drží týden v kotci v areálu dočasného úložiště odpadu a počká, až se ozve majitel nebo si ho vezme jiný zájemce. „Jenom vlčáka Zuzanku jsme si nechali, ta nám teď hlídá sběrný dvůr. Tihle psi ale evidentně nejsou místní, pravděpodobně přiběhli přes les. Tak jsme zavolali do útulku, ať si pro ně přijedou,“ vysvětlil kryrský starosta. Do psího útulku v Jimlíně si je odvezl Jaroslav Kubalík. „Dáme je na internet a počkáme, jestli se o ně někdo nepřihlásí. Jsou mladí a byli by z nich dobří hlídači,“ ohodnotil je. Vypadalo to, že jde o otce a syna, kteří jsou na sebe zvyklí a jeden bez druhého neudělá ani ránu. Podle webových stránek útulku, kd e čekají na svého nového pána, je tam vtipně a příhodně překřtili na Boba a Bobka. Kryrskou radnici bude jejich pobyt v dočasném domově stát 3 tisíce Kč měsíčně. „Snad si je brzo někdo vezme,“ doufá Brda.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video