Školy v Žatci se sloučí

Veronika Salášková 2011-07-12 00:00:00

Žatec – Dvě ze žateckých středních škol se v minulém týdnu naposledy rozloučily se svými žáky jako dvě samostatné instituce. Až po letních prázdninách 1. září poprvé zazvoní, už z nich bude jen jedna sloučená škola. Řeč je o Obchodní akademii Žatec a Střední škole zemědělské a ekologické, které budou od tohoto data z rozhodnutí kraje spojeny. Důvodem je klesající počet žáků.

Studentů a rodičů se změna v podstatě nedotkne. „Sloučení by se studentů, rodičů a uchazečů mělo dotknout minimálně. Spíše jde o změnu administrativní, majetkovou a finanční. Výuka a studium se nezmění,“ vysvětlil ředitel Obchodní akademie Bohuslav Kuneš, který bude stát také v čele „nové“ školy. Vyučování bude dál probíhat v budovách obou současných škol ve Studentské ulici a v ulici Svatopluka Čecha. Změnu ovšem pocítí zaměstnanci – v první etapě bude sloučení škol pro dva z učitelů a dvě pracovnice správy znamenat odchod, pro všechny ostatní kantory pokles úva-zku. Na budoucí škole bude studovat přibližně 500 žáků.
Název sloučené školy je poněkud dlouhý, protože obsahuje jména obou – Obchodní akademie a Střední odborná škola zemědělská a ekologická, Žatec, příspěvková organizace. Sídlo bude mít ve Studentské ulici č.p. 1354, v budově současné Obchodní akademie.
O spojení těchto dvou škol rozhodlo Zastupitelstvo Ústeckého kraje 31. března loňského roku. Důvodem jejich sloučení je, že Ústecký kraj optimalizuje kvůli poklesu počtu žáků síť středních škol, které zřizuje. Zatímco v roce 2011 končí 9. třídu kolem 9,5 tisíce žáků v kraji, v dalším roce to bude jen 6,5 tisíce a v roce 2013 necelých 7 tisíc žáků. Celá reforma středního školství v kraji se připravovala už od roku 2004. Soustava středních škol v Ústeckém kraji bude plně optimalizována k 1. září 2012, k tomuto datu zbude po sloučení 54 středních škol, jež zřizuje kraj.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video