Postoloprtské peníze bude rozmnožovat banka z Křetínského holdingu

Pavel Macák 2013-06-01 00:22:00

Postoloprty – Psi bez vodítka se již na veřejném prostranství po městě Postoloprty, ale i v přilehlých obcích nesmí objevovat. Zakazuje to obecně závazná vyhláška, kterou minulý týden přijali zastupitelé města. „Stalo se tak na základě stížností mnoha občanů a to nejen v Postoloprtech. Většina z nich se obává o zdraví, aby je některý pes nepokousal, ale jde také o čistotu města a obcí,“ uvedl starosta města Václav Ibl.

Zastupitelstvo také projednalo a schválilo zprávu o výsledku hospodaření města a jeho závěrečný účet. Ten skončil se schodkem 2,447 milionu korun, zatím co v rozpočtu plánovaný schodek měl být přes devět milionu korun. „Je to pozitivní výsledek,“ komentoval zprávu s uspokojením starosta.
Také byla přijata pravidla města pro rozdělení výnosu z hazardu. Zastupitelé schválili, že padesát procent bude rozděleno mezi sportovní a tělovýchovné organizace a druhá polovina bude uložena jako rezerva pro krytí eventuálního výpadku v daňových příjmech. „Celkově se jedná zhruba o jeden milion korun. Počet výherních hracích automatů totiž ve městě klesá,“ dodal starosta Ibl.
V celku bez problémů také prošel návrh na uložení části peněz z rezervního fondu, aby byl alespoň částečný výnos z úroků. Proto zastupitelstvo rozhodlo o nákupu státních dluhopisů na tři roky ve výši 7,5 milionu korun, pět milionů bude uloženo do České spořitelny na dva roky a 2,4 milionu do privátní J&T banky na jeden rok.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video