Vybydlené domy raději zbourají

Jan Vnouček 2013-06-05 00:32:00

Sýrovice, Podbořany – Demolici prázdného bytového domu čp. 66 připravuje město Podbořany. Dojít by k ní mělo nejdříve v roce 2014.

„Chceme ho zbourat, protože dům je vybydlený a zdevastovaný a oprava by se nám nevyplatila,“ vysvětlil tento krok podbořanský místostarosta Karel Honzl. Jedná se o jeden ze vchodů „bytovky“, jehož obyvalelé byli vystěhováni pro neplacení nájemného nebo odešli sami. Nedávno přitom o koupi tohoto objektu projevil zájem soukromý subjekt. Radní města však prodej zamítli, protože se obávali, že by v něm mohla vzniknout ubytovna pro nepřizpůsobivé občany.
Časem by podle starosty Radka Reidla chtěla podbořanská radnice srovnat se zemí i sýrovické bytové vchody čp. 63 a 64. Tam ale ještě bydlí nájemníci a čeká se na vypršení desetileté dotační zástavy. Ta vyprší až v roce 2016. Čtvrtý sýrovický bytový vchod čp. 65 patří soukromým majitelům.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video