Odbočit na Smolnici je o život

Pavel Macák 2011-07-15 00:00:00

Smolnice – Až neuvěřitelný problém nyní řeší starosta obce Smolnice Per Šíma. Jde o bezpečnost a životy nejen občanů této vesnice, ale i ostatních lidí, tisíců, kteří denně jezdí po silnici Praha – Chomutov. S úřednickým šimlem a nechápavým postojem Ředitelství silnic a dálnic Chomutov.

„Jde o to, že v době, kdy se zahájil a byl dokončen obchvat Sulce čtyřproudovou komunikací, byla zlikvidována odbočka ze Sulce ve směru na Smolnici. Jediná odbočka do naší obce je nyní v klesání na silnici I/7. Nedaleko místa, kde řidiči sjíždí ze silnice dálničního typu a většinou nedodržují ani povolenou devadesátikilometrovou rychlost. Navíc je v tomto úseku přerušovaná čára, která jim umožňuje předjíždění,“ popisuje stav na silnici starosta Šíma. „Jestliže chce řidič odbočit na Smolnici, zákonitě zpomalí a pokud jede něco v protisměru, musí zastavit. Vozidla těsně za ním udělají totéž, nebo jej začínají předjíždět, ale odbočující řidič jejich chování nepřečte a kolize je na světě,“ dodává.
Jeho slova nepotvrzuje jen statistika dopravní policie, ale také dřevěný křížek vedle nebezpečné křižovatky. Že je odbočení, ale i výjezd od Smolnice na Prahu nebezpečný, o tom jsme se mále přesvědčili sami. Ve chvíli, kdy jsme najížděli na silnici, předjížděl kamion nedočkavec v nissanu a od srážky nebylo daleko.
„Chybou je, že Ředitelství silnic a dálnic nerespektuje vyhlášku odboru dopravy Krajského úřadu, který stanovil 16. července loňského roku, že v tomto úseku má být plná čára se značkou zákazu předjíždění a snížení rychlosti na sedmdesát kilometrů v hodině. ŘSD ovšem tvrdí, že od odboru dopravy nedostalo žádnou žádost, aby tato omezení nainstalovala. Když jsme na tento problém upozorňovali, dostali jsme nakonec příslib, že do konce dubna bude vše v pořádku,“ konstatoval starosta.
V polovině června však dostal z ŘSD Chomutov od ředitele Milana Dundra odpověď, že nic v této věci neudělají, protože nejsou peníze! Dodnes na této křižovatce riskují řidiči své životy. Otázkou je, zda je to pro pár korun ze státní kasy nutné.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video