Policisté zaskočili za záchranáře

Veronika Salášková 2013-07-01 00:32:00

Žatec – Starší muž se vracel z pohřbu a udělalo se mu nevolno. Zkolaboval. První pomoc mu poskytli žatečtí policisté. Muž zkolaboval u místního Kauflandu v pátek 7. června. Měl štěstí. Policisté zde zrovna prováděli výkon služby. Při odjezdu z parkoviště si všimli, že mezi zaparkovanými vozidly někdo leží na zemi.

„Okamžitě vystoupili z auta a běželi zjistit, co se stalo. Muž nedýchal, začal modrat a měl nehmatný puls. Policista z uvedené dvojice začal s masáží srdce a policistka mezitím telefonovala na linku 155,” popsala policejní mluvčí Jaro-míra Střelcová. Muže se za nějakou dobu podařilo policistovi rozdýchat, jeho dech postupně zesiloval, až začal dýchat spontánně. To už přijel vůz záchranné služby a muže se ujali zdravotníci.
Policisté následně zjistili, že se jednalo o 62letého muže, který byl v Teplicích na pohřbu a už cestou zpět si známému, se kterým jel v autě jako spolucestující, stěžoval, že mu není dobře. „Podle dostupných informací zdravotníci prvotním vyšetřením určili, že se jednalo o srdeční problém a převezli muže do nemocnice,” dodala nadpraporčík Jaromíra Střelcová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video